livepreview.aspx.jpg
Králičí farma Němčice
Vítejte u nás na farmě - pracujeme na tom, aby jste vždy dostali to nejlepší od nás

kvalita - cena - spokojenost

livepreview.aspx.jpg

Kalendář farmářských trhů, kde budeme mít stánek

Přihlašte se k odběru novinek na stránkách
Nebo použijte RSS kanál

Čtenářský recept: Marinovaná králičí stehna na zelí

Veronika Poláčková 
Marinovaná králičí stehna na zelí

  • 4 králičí stehna
  • 400 g kysaného zelí
  • 100 g slaniny
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z ½ citronu
  • mletý zázvor
  • mletá sladká paprika
  • drcený kmín
  • sůl

1. Králičí stehna omyjeme a osušíme. 60 g slaniny nakrájíme na klínky a králičí stehna jimi prošpikujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, smícháme s prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, zázvorem, mletou paprikou a solí. Touto směsí potřeme králičí stehna a necháme je v přiklopená míse den odpočinout.
2. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozprostřeme zelí, posypeme ho zbylou na kostičky nakrájenou slaninou a poprášíme kmínem a solí. Na zelí položíme marinovaná stehna, vše podlijeme 1 dl vody a zprudka zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.
3. Teplotu zmírníme na 180 °C, pekáč přiklopíme a maso dusíme doměkka 70 minut. Podle potřeby stehna podléváme horkou vodou. Na závěr pekáč odkryjeme a maso dopečeme 15 minut dorůžova.











Reklama:

Máte rádi králíka?

Je to dobrá volba (158 | 8%)
Jen občas (17 | 1%)
V odborných knihách se uvádí, že králičí maso je vůbec to nejlepší co může být. Je lehce stravitelné, libové, jenmé a má nízký obsah cholesterolu.
Je na vás to vyzkoušet.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one