livepreview.aspx.jpg
Králičí farma Němčice
Vítejte u nás na farmě - pracujeme na tom, aby jste vždy dostali to nejlepší od nás

kvalita - cena - spokojenost

livepreview.aspx.jpg

Kalendář farmářských trhů, kde budeme mít stánek

Přihlašte se k odběru novinek na stránkách
Nebo použijte RSS kanál
Autor receptu: lanvin
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 120 Kč
Ingredience:
  • 800 g králíčího masa
  • 200 ml  18% sojové smetany
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 dcl červeného vína .. 1 dcl na marinování 1 dcl na podlévání
  • 1 lžička hořčice
  • špetka pepře,sůl
  • 2 kusy hřebíčku+1 bobkový list+2 kuličky nového koření - roztlučeme v hmoždíři
  • dobrý olej
  • zelená petrželka
Postup přípravy: Porce králíka potřeme směsí z vína, hořčice, soli, pepře, rajčatového protlaku a směsi koření. Necháme přes noc v lednici. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli  a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Pokud je třeba, podléváme vínem. Maso dáme na chvíli na talíř. Do šťávy přidáme smetanu, prohřejeme a nakonec rozmixujeme. Vložíme zpět maso. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.

Máte rádi králíka?

Je to dobrá volba (158 | 8%)
Jen občas (17 | 1%)
V odborných knihách se uvádí, že králičí maso je vůbec to nejlepší co může být. Je lehce stravitelné, libové, jenmé a má nízký obsah cholesterolu.
Je na vás to vyzkoušet.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one