livepreview.aspx.jpg
Králičí farma Němčice
Vítejte u nás na farmě - pracujeme na tom, aby jste vždy dostali to nejlepší od nás

kvalita - cena - spokojenost

livepreview.aspx.jpg

Kalendář farmářských trhů, kde budeme mít stánek

Přihlašte se k odběru novinek na stránkách
Nebo použijte RSS kanál
Příběh receptu: Dietní maso s vínem
Autor receptu: lanvin
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 160 Kč
Ingredience:
  • 350g bezlepkových těstovin
  • 800g králíčího masa
  • 150g másla 
  • 5 větších šalotek
  • 2 hrsti červeného hroznového vína bez kuliček
  • 250ml dobrého červeného vína
  • 1/2 skleničky vody
  • 1 kostka vývaru
  • 3 lžičky malinového sirupu
  • zelená petrželka
  • pepř, sůl 
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky,osolíme,opepříme.  Na větším kastrolu na dušení rozpustíme máslo,přidáme maso a nakrájenou šalotku.Restujeme asi 5 minut.Přidáme 1 hrst hroznového vína, zalijeme vodou a vínem,přidáme rozdrobenou kostku vývaru a dusíme až maso změkne. Pak k masu přidáme druhou hrst vína,malinový sirup a nasekanou petrželku.Promícháme , prohřejeme a podle potřeby dochutíme.  Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou s masem.

Máte rádi králíka?

Je to dobrá volba (158 | 8%)
Jen občas (17 | 1%)
V odborných knihách se uvádí, že králičí maso je vůbec to nejlepší co může být. Je lehce stravitelné, libové, jenmé a má nízký obsah cholesterolu.
Je na vás to vyzkoušet.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one