livepreview.aspx.jpg
Králičí farma Němčice
Vítejte u nás na farmě - pracujeme na tom, aby jste vždy dostali to nejlepší od nás

kvalita - cena - spokojenost

livepreview.aspx.jpg

Kalendář farmářských trhů, kde budeme mít stánek

Přihlašte se k odběru novinek na stránkách
Nebo použijte RSS kanál

Čtenářský recept: Králík pečený pod kachním dozorem

Králík pečený pod kachním dozorem

Doba přípravy: 150 minut
Množství: 8 porcí


  • 1 naporcovaný králík

  • 1 naporcovaná kachna

  • kmín, sůl, voda


  • 1 naporcovaný králík

  • 1 naporcovaná kachna

  • kmín, sůl, voda

1. Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem" (zakryta) porcí kachny.
2. Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny.
3. Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti.

Tip: Vynikající kombinace dvojího druhu masa. Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.














Reklama:

Máte rádi králíka?

Je to dobrá volba (158 | 8%)
Jen občas (17 | 1%)
V odborných knihách se uvádí, že králičí maso je vůbec to nejlepší co může být. Je lehce stravitelné, libové, jenmé a má nízký obsah cholesterolu.
Je na vás to vyzkoušet.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one