livepreview.aspx.jpg
Králičí farma Němčice
Vítejte u nás na farmě - pracujeme na tom, aby jste vždy dostali to nejlepší od nás

kvalita - cena - spokojenost

livepreview.aspx.jpg

Kalendář farmářských trhů, kde budeme mít stánek

Přihlašte se k odběru novinek na stránkách
Nebo použijte RSS kanál
Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové, jemné, má nízký obsah cholesterolu a v neposlední radě je velmi chutné. Vyznačuje se velmi krátkou dobou nutnou k přípravě – také proto by mělo mít nenahraditelné místo v každé moderní, lehké kuchyni.

Hodí se hlavně k vaření pod pokličkou nebo v tlakovém hrnci, k pečení v troubě, smažení (například při přípravě číny), ale i ke grilování. Dá se konzumovat jak teplé, tak studené v různých lehkých salátech, vynikající je například i králičí paštika.

. Králík připravený vcelku patří spíše do babiččiny kuchyně, ale když jednou za čas v kuchyni zavoní na smetaně či na česneku, sbíhají se všem členům domácnosti sliny už dlouho před obědem.
Výborně chutná králičí svíčková, řízečky ze zadních běhů, roláda z vykostěného králíka je také výborná a jiné.
Králičí maso je velmi libové – obsah tuku se pohybuje od 4,7 do 12,5% - zadní maso (stehna) obsahují méně tuku, přední část je o něco tučnější. V průměru obsahuje celý králík 8,8% tuku, který je většinou viditelný, takže pro absolutně dietní jídla se dá bez problémů před přípravou odstranit.

Maso z králíka vyniká lehkou stravitelností – chovaná zvířata jsou porážena mladá, mezi 12 a 13 týdny. Maso mladých zvířat je velmi jemné a neobsahuje téměř žádný kolagen.

Výživová hodnota králičího masa na 100g je okolo 655 KJ, celková hodnota záleží samozřejmě na jeho úpravě a přísadách, které používáme při vaření. Doporučuje se ale maso zbytečně nezatěžovat tučnými přísadami a ponechat výsledným pokrmům lehkost a stravitelnost.



Reklama:

Máte rádi králíka?

Je to dobrá volba (158 | 8%)
Jen občas (17 | 1%)
V odborných knihách se uvádí, že králičí maso je vůbec to nejlepší co může být. Je lehce stravitelné, libové, jenmé a má nízký obsah cholesterolu.
Je na vás to vyzkoušet.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one